Opslaan

The Pelican Brief

3/5

Julia Roberts vraagt Denzel Washington om hulp

NET 5

NET 5 

13 Februari 2019

 20:30 - 23:20

Na de moord op twee rechters gaat rechtenstudent Darby Shaw (Julia Roberts) op zoek naar de waarheid. Ze verzamelt allemaal informatie in een document dat ze The Pelican Brief noemt. Dit dossier brengt haarzelf en anderen in groot gevaar.

In The Pelican Brief brengt  huurmoordenaar Sam Khamel (Stanley Tucci) twee rechters van het Hooggerechtshof om. Rechtenstudent Darby Shaw (Julia Roberts) heeft een theorie over wie er achter die moorden zit.

Sporen uitwissen

Haar ideeën schrijft ze op in een document dat ze The Pelican Brief noemt. In dat document beschrijft ze waarom deze rechters vermoord zijn en wie er volgens haar opdracht tot de moorden heeft gegeven. Dat document geeft ze aan haar mentor en minnaar Thomas Callahan (Sam Shepard).

Het begint er op te lijken dat Darby's ideeën wel eens zouden kloppen en dat er mensen zijn die daar niet blij mee zijn. Niet lang nadat ze hem haar theorieën heeft gegeven, komt Callahan om het leven bij een bomaanslag. Ook Darby zelf is niet meer veilig. 

In een poging de waarheid toch boven water te krijgen, gaat Darby samenwerken met journalist Gary Grantham (Denzel Washington).

The Pelican Brief

The Pelican Brief is een verfilming van het gelijknamige boek van John Grisham. De filmrechten waren al verkocht voordat het boek überhaupt in de winkel lag. Grisham had de producers een sneak preview van zijn boek gegeven. Ze waren zo onder de indruk dat ze de rechten meteen kochten.

Dat Julia Roberts de hoofdrol speelt in deze John Grisham-verfilming is treffend: de schrijver baseerde het personage Darby Shaw op de actrice.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Pelican Brief

Premiere

1993

Regisseur

Alan J. Pakula

Acteurs & Actrices

Julia Roberts, Denzel Washington, Sam Shepard, John Heard, Tony Goldwyn

Scenario

Alan J. Pakula, Duke Brown, John Grisham

Componist

Ron Bochar, Michael J. Cerone, Marko A. Costanzo, Rick Dior, Harriet Fidlow

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i