Whiteout

2/5

Kate Beckinsale staat in de kou

NET 5

NET 5 

13 Februari 2019

 23:20 - 01:20

In Whiteout wordt een lijk gevonden op Antarctica. Carrie Stetko krijgt de opdracht om de dader op te sporen. Lukt het haar om de zaak op te lossen voordat de zes maanden durende winter begint?

Carrie Stetko (Kate Beckinsale) werkt in Whiteout in een internationaal onderzoekscentrum op het altijd koude Antarctica. Nog even: over drie dagen zit haar dienst erop en mag ze terug naar huis. 

Whiteout

Dat einde van haar dienst komt voor Carrie geen moment te vroeg. Het is op Antarctica altijd al koud, maar het kan nog kouder.

Over een paar dage begint de poolnacht: de zon gaat dan onder om een half jaar lang niet meer op te komen. Bovendien is de eerste winterstorm op komst.

Een paar dagen voor de gevreesde winter intreedt, vinden wetenschappers een lijk in het ijs. Carrie moet de zaak onderzoeken. Tijdens haar onderzoek vindt ze nog meer lijken.

Carrie moet wel voortmaken met haar onderzoek: ze moet de dader vinden voor de poolnacht intreedt. Uit het niets verschijnt agent Robert Pryce (Gabriel Macht) om haar te helpen.

Kate Beckinsale

Whiteout is gebaseerd op de gelijknamige comics van Greg Rucka en Steve Liever. Er waren al langer plannen om die stripverhalen te verfilmen: al in 1999 kocht productiemaatschappij de filmrechten van Whiteout.

In 2002 was een eerste versie van het script af. Reese Witherspoon zou de hoofdrol gaan spelen. 

Zover kwam het niet: in 2006 kocht producent Joel Silver de filmrechten. Hij hoefde niet lang te zoeken naar een regisseur.

Dominic Sena, een groot fan van de strips, bood zichzelf aan. Hij castte Kate Beckinsale voor de rol van Carrie Stetko. 

Opslaan

Over deze film

Titel

Whiteout

Premiere

2009

Regisseur

Dominic Sena

Acteurs & Actrices

Kate Beckinsale, Gabriel Macht, Tom Skerritt, Columbus Short, Alex O'Loughlin

Scenario

Jon Hoeber, Erich Hoeber, Chad Hayes, Carey Hayes, Greg Rucka, Steve Lieber

Componist

Christopher Alba, Zack Allen, Nancy Barker, Josee Bernard, Cedric Charron

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS/Cdn/F/TR

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk