Kevin Costner krijgt natte voeten

Geplaatst op 23 April, 15:17

In de nabij toekomst zijn de poolkappen gesmolten en staat zo'n beetje de hele wereld onder water. De weinige overlevende mensen leven op krakkemikkige boten en zijn op zoek naar drinkbaar water, van waterzuivering heeft blijkbaar nog nooit iemand gehoord.

In Waterworld is er een constante strijd om te overleven. De mens probeert zich staande te houden in een wereld die als gevolg van de gesmolten poolkappen is veranderd in één grote oceaan. 

Waterworld

Met bouwvallige boten en vanuit geïmproviseerde drijvende steden vecht men tegen de constante gevaren in de hoop ooit het mythische Dry Land te vinden. Piratenleider Deacon (Dennis Hopper) is een van de mensen die naarstig op zoek is naar aanwijzingen over de locatie van Dry Land.

Samen met zijn bende valt hij het atol waar de jonge Enola (Tino Majorino) met haar adoptiemoeder Helen (Jeanne Tripplehorn) woont aan. Deacon denkt dat Enola hem de weg naar Dry Land.

De mysterieuze zwerver en handelaar Mariner (Kevin Costner) ziet zich genoodzaakt moeder en kind mee te nemen op de vlucht voor de nietsontziende piratenbende. 

Kevin Costner 

Met een budget van 200 miljoen dollar was Waterworld in 1995 de duurste film aller tijden. Dat immense bedrag bleek vooral een garantie voor indrukwekkende decors en stunts, niet zozeer voor de kwaliteit van het verhaal.

Aan het begin van de productie waren de twee Kevins nog vrienden (regisseur Kevin Reynolds en acteur Kevin Costner). Uiteindelijk kregen ze ruzie en maakte Costner de film alleen af.