Tip
Life

Veronica
Rating 6.4

Sciencefiction

Veronica Morgen 22:10 - 00:10

Is er leven op Mars? Helaas wel, ontdekken Ryan Reynolds en Jake Gyllenhaal

Wetenschappers ontdekken in een bodemmonster van de planeet Mars een levend eencellig organisme. Die wetenschappelijke doorbraak zou wel eens levensgevaarlijk kunnen zijn in de sf-horrorfilm Life.

Buitenaards leven houdt de mens al eeuwenlang bezig. Zijn 'we' de enigen in het heelal of is er leven op Mars of andere planeten?

Life

In de scifi-thriller Life komt er een antwoord op die vraag. De bemanning van het International Space Station haalt aan het begin van de film een ruimtesonde binnen. Aan boord van die sonde is een bodemmonster van Mars. ISS-bioloog Hugh Derry (Ariyon Bakare) ontdekt iets heel bijzonders in het stukje buitenaardse grond: een eencellig organisme. Eencellig of niet, dat is gewoon leven op Mars! De bemanning is onder de indruk en ook 'thuis' op aarde is men dolenthousiast. Met een beetje gepiel in het lab weet Hugh die ene cel zelfs weer tot leven te wekken. Maar of dat nou zo'n goed idee was? Het wezen, dat de koddige naam Calvin krijgt, groeit als kool. Bovendien is het hyperintelligent én supersterk. En dan weet het ook nog te ontsnappen. Als dat maar goed afloopt...

Jake Gyllenhaal

Calvin houdt flink huis onder de bemanning van het ISS. Ingenieur Rory Adams (Ryan Reynolds) moet er als eerste aan geloven. Daarna legt ook een flink aantal van zijn collega's het loodje. Arts David Jordan (Jake Gyllenhaal) is niet bepaald het prototype ruimteheld, maar hij en collega Miranda North (Rebecca Ferguson) houden het in Life wel het langst lang vol. Lukt het hen om zich Calvin van het lijf te houden? 

Ryan Reynolds

Regisseur Daniel Espinosa wilde eigenlijk dat Ryan Reynolds de hoofdrol in Life zou spelen. Omdat Reynolds ook druk bezig was met The Hitman's Bodyguard had hij daar geen tijd voor.

Gelukkig kon hij wel tijd vrijmaken om een kleinere rol te spelen: Reynolds speelt ISS-bemanningslid Rory Adams.

Kijk direct

Pathé Thuis

Pathé Thuis

Kijk direct
Netflix

Netflix

vanaf €7,99 per maand

Kijk direct
Google Play

Google Play

Kijk direct
Amazon Prime

Amazon Prime

eerste maand gratis
daarna €2,99 per maand

Kijk direct

Over deze film

Titel

Life

Premiere

2017

Regisseur

Daniel Espinosa

Acteurs & Actrices

Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds, Hiroyuki Sanada, Olga Dykhovichnaya

Scenario

Rhett Reese, Paul Wernick

Componist

Jon Ekstrand

Zender

Veronica

Omroep

VER

Genre

Film

Subgenre

Sciencefiction

Land

VS

Bekijk ook