Steven Seagal gaat de bak in

Geplaatst op 16 Mei, 19:20

Steven Seagal staat bekend als die actieheld die altijd alles in zijn eentje opknapt. Of hij nu één snoodaard uit de weg moet ruimen of vele tientallen: Seagal regelt het wel in z'n uppie. Behalve nu.

In de actiefilm Maximum Conviction staat Seagal er voor de verandering eens niet alleen voor. Hij krijgt hulp van een andere actieheld op leeftijd: ex-worstelaar 'Stone Cold' Steve Austin.

Maximum Conviction

Seagal is voormalig black ops-soldaat Cross. Samen met zijn collega Cross (Austin) is hij tegenwoordig te huur voor allerlei ingewikkelde en gevaarlijke klussen.

Voor hun nieuwste missie moeten de actieveteranen de sluiting van een gevangenis in goede banen leiden. Dat kan nog wel een dingetje worden: de zwaarbewaakte gevangenis is tot de nok toe gevuld met gevaarlijke criminelen.

Tijdens een gevangenentransport breekt in Maximum Conviction de hel los: een huurlingenleger bestormt de gevangenis. Ze hebben het gemunt op twee vrouwelijk gevangenen. Wie zijn deze dames? En waarom moeten de huurlingen juist hen hebben?

Superman

Voor een deel van de opnames streken cast en crew neer in een jeugdgevangenis in het Canadese Vancouver. Seagal en zijn mensen konden daar niet lang blijven.

De makers van Maximum Conviction moesten hun biezen pakken toen de crew van Superman-film Man of Steel in dezelfde gevangenis wilde filmen.

Daarop weken Steven Seagal, Steven Austin en de rest uit naar een voormalig psychiatrisch ziekenhuis in de buurt.