Opslaan

Bird on a Wire

2/5

Mel Gibson vlucht voor de maffia

NET 5

NET 5 

Vanavond

 22:15 - 00:25

Wanneer Marianne Graves (Goldie Hawn) in Bird on a Wire langs een afgelegen tankstation rijdt, komt ze haar ex-vriendje uit haar studententijd tegen. Dat is gek, want zover Marianne wist was hij al jaren dood.

Dat was ook de bedoeling. Vlak voor hij 'overleed' heeft Rick (Mel Gibson) getuigd tegen een belangrijke maffiabaas. Na die getuigenis is Rick opgenomen in het getuigenbeschermingsprogramma van de FBI. Rick kreeg een nieuwe identiteit en begon in een andere stad aan een nieuw leven. Zonder zijn liefje Marianne.

Bird on a Wire

Door de jaren heen heeft Rick al een aantal identiteiten versleten. Elke keer als iemand ontdekt wie hij werkelijk is, krijgt hij van de FBI een nieuw leven.

Zijn 'normale' leven komt in gevaar als hij in Bird on a Wire oog in oog komt te staan met zijn ex-vriendin Marianne.

Dierentuin

Bird on a Wire staat bekend om de grote climax in de dierentuinscène. De gigantische set was bijna zes verdiepingen hoog. Volgens de makers was de set de 'grootste studioset die ooit in Vancouver gebouwd is'.

Op de dvd van de film is een interview met producent Rob Cohen te zien. “Er zijn genoeg andere films met achtervolgingen, helikopters en onmogelijke stunts,” aldus Cohen. “Maar wat onze film zo speciaal maakt, is de grote dierentuinscène.”

Opslaan

Over deze film

Titel

Bird on a Wire

Premiere

1990

Regisseur

John Badham

Acteurs & Actrices

Mel Gibson, Goldie Hawn, David Carradine, Bill Duke, Stephen Tobolowsky

Scenario

David Seltzer, Louis Venosta, Eric Lerner

Componist

Rick Alexander, Ron Bartlett, James Bolt, Milton C. Burrow, Neil Burrow

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i