Now You See Me: Illusionisten toveren bankkluis leeg

Geplaatst op 10 Januari, 23:02

De illusionisten in Now You See Me gebruiken hun vaardigheden voor minder frisse doeleinden: ze 'toveren' een bankkluis in Parijs leeg.

Dat is een bijzondere truc, zeker als je je bedenkt dat de illusionisten op het moment van de 'roof' in Las Vegas op een podium staan. De politie staat in Now You See Me dan ook voor een raadsel.

Now You See Me

FBI-agent Dylan Rhodes (Mark Ruffalo) krijgt opdracht de Four Horsemen, zoals het illusionistenkwartet in Now You See Me zich noemt, op te pakken. Samen met zijn Interpolcollega Alma Dray (Mélanie Laurent) zoekt hij uit hoe ze duizenden kilometers verderop een kluis leeg hebben geroofd.

Tijdens het ontrafelen van die truc – het móet volgens Rhodes wel een truc zijn – volgen de plottwists en kwinkslagen elkaar in rap tempo op. En de illusionisten? Die boeren goed bij alle media-aandacht: hun shows zijn populairder dan ooit.

Four Horsemen

De illusionisten in Now You See Me zijn zo succesvol omdat ze goed met elkaar samenwerken. Hun talenten sluiten dan ook goed op elkaar aan. Daniel (Jesse Eisenberg) is goed in street magic en Henley (Isla Fisher) is een nieuwe Harry Houdini. Jack (Dave Franco) is vingervlugger dan de meeste zakkenrollers en oude rot Merritt (Woody Harrelson) kan beter Mindf*cken dan Victor Mids.

Now You See Me werd vrij onverwachts een groot succes. De film leverde dik 270 miljoen dollar op. Ook Now You See Me 2 uit 2016 deed het goed. Dat betekent dat we in 2019 weer naar de bioscoop kunnen voor de truc van de Four Horseman: dan verschijnt het derde deel.