Paul Hogan worstelt in de urban jungle

Geplaatst op 12 Maart, 0:04

De Australische krokodillenjager Michael Dundee komt in het nieuws als hij een aanval van een gigantische krokodil weet te overleven. Journalist Sue ziet er wel een verhaal in.

De Australische krokodillenjager Michael J. 'Crocodile' Dundee (Paul Hogan) komt in het nieuws als hij de aanval van een gigantische krokodil overleeft. De Amerikaanse journalist Sue Charlton (Linda Kozlowski) ziet daar wel een verhaal in.

Crocodile Dundee

Sue gaat eerst naar Australië om Michael – Mick voor vrienden – te interviewen. Maar aan dat interview alleen heeft ze niet genoeg voor haar verhaal.

Ze nodigt de bonkige Australiër daarom uit om naar New York te komen. Crocodile Dundee is in zijn leven nog nooit in een stad geweest, dus hij kijkt zijn ogen uit in The Big Apple. Het zijn niet alleen de toeristische attracties waar Mick zijn oog op laat vallen: hoe meer hij met Sue omgaat, hoe beter de twee het met elkaar kunnen vinden.

Onverwachte hit

Komiek Paul Hogan schreef zelf mee aan het script voor Crocodile Dundee. Hij dacht dat hij bezig was met een leuke kleine komedie voor de Australische markt. Het liep anders: de film werd wereldwijd een enorme hit. 

In Amerika was het zelfs de op een na best bezochte film van het jaar; alleen Top Gun trok meer bezoekers naar de bioscoop.