Pineapple Express: Blowen met Seth Rogen en James Franco

Geplaatst op 10 Januari, 23:03

Een verloren joint brengt een blower in grote problemen in Pineapple Express. Het ding zorgt ervoor dat hij samen met zijn dealer uit handen van een aantal moordenaars moet zien te blijven.

Dale (Seth Rogen) werkt voor een rechtbank, maar hij is liever lui dan moe. Daarnaast is hij niet vies van een jointje op zijn tijd. Nou vooruit, eigenlijk is Dale bijna continu stoned.

Pineapple Express

Dat blowen doet Dale doorgaans met zijn vriend en drugsdealer Saul (James Franco). Saul is al net zo lui als Dale.

Op een dag heeft Saul iets nieuws voor Dale in de aanbieding. Een nieuwe, supersterke wiet. Deze Pineapple Express is zo krachtig, dat Dale al stoned wordt als hij er alleen aan ruikt.

Met zijn wazige wiethoofd gaat Dale aan het werk: hij moet rechtbankpapieren afleveren bij crimineel Ted (Gary Cole), toevallig is dat net de man waar Saul zijn drugs betrekt.

Moord

Als Dale met zijn auto Teds oprit oprijdt, is hij getuige van een moord. Hij ziet hoe Ted een man doodschiet. Dale slaat op de vlucht.

In de paniek heeft hij wel zijn joint laten vallen. Ted is een kenner van zijn eigen waar, dus het duurt niet lang voor hij doorheeft dat de Pineapple Express op zijn oprit afkomstig moet zijn van Saul.

Ted heeft het niet zo op pottenkijkers en dat zullen Dale en Saul merken ook: hij stuurt zijn huurmoordenaars achter hen aan.

Lukt het de twee blowende vrienden om zich het vege, stonede lijf te redden? Je ziet het in Pineapple Express.