Johnny Depp monstert weer aan

Geplaatst op 27 Mei, 18:30

Na drie films leek het erop dat Johnny Depp wel een beetje klaar was met piraat Jack Sparrow. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: vier jaar na At World's End verscheen dit vierde deel in de Pirates of the Caribbean-serie.

In zijn vierde avontuur is piraat Jack Sparrow in Londen. Daar hoort hij dat een bedrieger onder zijn naam bemanning ronselt voor een schip.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides

Omdat Jack benieuwd is wie zich voor hem uitgeeft, gaat hij op onderzoek uit. Zo ontdekt hij dat de bedrieger in kwestie iemand is die hij nog kent van vroeger: de even mooie als gevaarlijke Angelica (Penélope Cruz).

Zij laat in Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides zien dat ze qua sluwheid niet onderdoet voor Jack Sparrow. Voor hij het weet heeft ze hem ontvoerd. Als Jack weer bijkomt is het schip al op volle zee.

En dat is niet zo maar een schip: de kapitein is niemand minder dan de beruchte piraat Blackbeard (Ian McShane), Angelica's vader. Vader en dochter dwingen Jack om hem de weg te wijzen naar de legendarische bron van de eeuwige jeugd.

Johnny Depp

Johnny Depp kreeg tijdens de opnamen van Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides een brief van een meisje uit Londen. Ze vroeg Jack Sparrow haar en haar klasgenootjes te helpen muiten tegen haar juffen en meesters.

Omdat hij toch in Londen was, ging Depp in zijn Jack Sparrowoutfit bij de school van zijn muitende fan langs.