President Michael Douglas wordt verliefd in The American President

Geplaatst op 23 Mei, 17:16

In The American President blijkt dat de machtigste man op aarde ook maar gewoon een man van vlees en bloed is. President Andrew Shepherd wordt verliefd op een invloedrijke lobbyiste.

Andrew Shepherd is een bijzondere president. Als hij opdracht geeft het hoofdkantoor van de Libische inlichtingendienst te bombarderen, doet hij daar niet triomfantelijk over. Hij maakt zich zorgen over de conciërge van dat gebouw.

The American President

Dat zijn nou typisch van die dingetjes die de president erg populair maken bij het volk. Dat Shepherd (Michael Douglas) ook nog weduwnaar en toegewijd vader is, legt hem qua populariteit ook geen windeieren.

Nu de verkiezingen voor de deur staan, lijkt niets Shepherds herverkiezing in de weg te staan. Dus kan hij net zo goed voor die verkiezingen nog even een rigoureuze milieuwet door het Congres loodsen.

Annette Bening

Het gaat fout als The American President verliefd wordt op Sydney Ellen Wade (Annette Bening), een milieuactivist die nauw betrokken is bij de lobby voor die wet.

Het volk gunt Shepherd die nieuwe liefde, maar dit riekt wel een beetje naar belangenverstrengeling.

Michael Douglas

Dat ziet ook de Republikeinse presidentskandidaat, senator Bob Rumson (Richard Dreyfuss). Hij staat er in de peilingen niet best voor, maar dit schandaaltje zou zijn campagne wel eens een duw in de rug kunnen geven.

Krijgen Andrew en Sydney elkaar? En heeft dat gevolgen voor Andrews herverkiezing? Je ziet het in The American President.