Jake Gyllenhaal en de magische dolk

Geplaatst op 25 Juni, 6:51

Dastan (Jake Gyllenhaal) is in Prince of Persia: Sands of Time een voortvluchtige prins die jacht maakt op een schurk. Deze dreigt de wereld te vernietigen met een magische dolk.

De jonge wees Dastan groeit in Prince of Persia: Sands of Time op in de straten van Nasaf. Koning Sharaman, de koning van Perzië, ziet potentie in Dastan en besluit hem te adopteren. Van het rauwe leven op straat komt hij terecht in een wereld vol luxe. Zodra Dastan volwassen is, wordt hij samen met zijn stiefbroers Garsiv (Toby Kebbell) en Tus (Richard Coyle) op pad gestuurd om het koninkrijk te verdedigen.

Prince of Persia: The Sands of Time

Het afgelegen bergkoninkrijk van prinses Tamina (Gemma Arterton) is een belangrijk doelwit. Maar wat Dastan niet weet is dat Tamina een magisch middel in handen heeft. Zij bezit de ‘dolk der tijd’.

Hiermee kan ze terug in de tijd reizen en heerser over de wereld worden. Een verrader binnen het Perzische koningshuis heeft het op de dolk voorzien. Dastan moet er in Prince of Persia: the Sands of Time alles aan doen om te zorgen dat de dolk niet in de verkeerde handen valt.

Videogame

Prince of Persia: The Sands of Time is voor een groot deel gebaseerd op de Prince of Persia-videogames, klassiekers uit het vroege gametijdperk.