Iron Man 3

3/5

Robert Downey Jr. heeft het zwaar

Veronica

Veronica 

24 Maart 2019

 20:30 - 23:05

Iron Man won in de eerste twee films rond zijn persoon zijn gevechten vrij gemakkelijk. In Iron Man 3 treft hij een rivaal die opgewassen is tegen al zijn technische snufjes.

De mysterieuze superschurk Mandarin pleegt een aanslag in Los Angeles. Als er daarna nog meer aanslagen volgen, komt Tony 'Iron Man' Stark in actie. Hij daagt Mandarin uit.

Iron Man 3

Dat had Stark (Robert Downey Jr.) misschien beter niet kunnen doen: Mandarin slaat keihard terug. Hij vernietigt Starks optrekje, met al zijn werkende Iron Man-pakken en technische snufjes erin.

Het enige wat Tony nog kan helpen in zijn strijd met Mandarin is een onaf prototype van een nieuw Iron Man-pak. Zijn dat pak en Starks instincten en vindingrijkheid genoeg om Mandarin te verslaan? En is Mandarin wel de echte vijand of is hij onderdeel van een veel groter complot? Kijk naar Iron Man 3 en je weet het.

Meevaller

In eerste instantie kreeg regisseur Shane Black een budget van 140 miljoen dollar om Iron Man 3 te maken. Door het succes van The Avengers, waar Tony Stark ook in schittert, verhoogden Marvel Studios en Disney het budget naar 200 miljoen. Black gebruikte die 60 miljoen extra om de film nóg spectaculairder te maken.

Het publiek kon dat spektakel wel waarderen: Iron Man 3 werd de eerste Iron Man-film die meer dan een miljard dollar opbracht. Sterker nog: de film bracht meer op dan Iron Man en Iron Man 2 bij elkaar.

Opslaan

Over deze film

Titel

Iron Man 3

Premiere

2013

Regisseur

Shane Black

Acteurs & Actrices

Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall

Scenario

Drew Pearce, Shane Black, Stan Lee, Don Heck, Larry Lieber, Jack Kirby, Warren Ellis, Adi Granov

Componist

James Ashwill, John Bires, Beau Borders, Charlie Campagna, Kevin Cerchiai

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

VS/CN

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk