Robin Williams in een jurk in Mrs. Doubtfire

Geplaatst op 26 Juni, 13:20

Een scheiding heeft zo zijn voor- en nadelen. Voordeel: Daniel is van zijn vrouw af. Nadeel: hij mag zijn kinderen niet meer zien. Op dat laatste verzint hij een list.

Daniel Hillard is een vader zoals alle kinderen zich er een wensen: hij spreekt tekenfilms in, is altijd in voor een verzetje en trekt zich niets aan van de regels.

Mrs. Doubtfire

Als echtgenoot is Daniel (Robin Williams) blijkbaar een stuk minder geslaagd. Zijn vrouw Miranda (Sally Field) is het zat dat Daniel niet volwassen wil worden. Ze vraagt een scheiding aan.

Heel erg vindt Daniel dat niet. Op een ding na: Miranda weet het zo te regelen dat hij de kinderen niet meer mag zien.

Daniel vindt veel goed, maar hij laat zich zijn tijd met zijn kinderen niet zomaar afpakken. Hij moet een manier verzinnen waarop hij zijn kroost kan blijven zien.

Creatief als hij is, bedenkt Daniel in Mrs. Doubtfire al snel een list: hij vermomt zich als vrouw en gaat als kindermeisje aan de slag bij Miranda en haar nieuwe lief Stu (Pierce Brosnan) thuis.

Robin Williams

Als de Schotse dame Mrs. Doubtfire is Daniel nou niet bepaald het ideale kindermeisje, maar na een tijdje zijn de kids dol op haar.

Robin Williams zet in Mrs. Doutbtfire een behoorlijk overtuigende vrouw neer. Zo overtuigend dat zijn eigen zoon niet eens zag dat de vrouw op de filmset zijn vader in een jurk was. Pas toen Mrs. Doubtfire begon te praten, had Williams junior het door.