Opslaan

Hot Fuzz

4/5

Schijn bedriegt in Sandford

SBS 9

SBS 9 

Morgen

 20:30 - 23:00

Politieagent Nicholas wordt van Londen overgeplaatst naar het slaperige stadje Sandford, waar niets te doen is. Schijn bedriegt. 

Simon Pegg is Nicholas Angel. Deze overijverige politieagent wordt uit Londen gestuurd omdat de rest van de politiemacht verbleekt bij zijn harde werken. Hij belandt als agent in het saaie stadje Sanford, waar totaal geen criminaliteit bestaat.

Hot Fuzz

Als er plotseling allerlei vreemde ongelukken plaatsvinden, wordt de speurneus in Nicholas weer wakker. Samen met zijn nieuwe, ietwat dommige en te zware collega Danny (Nick Frost) gaat hij op onderzoek uit. Het valt op dat het hele dorp de andere kant op kijkt bij de verdachte ongevallen. Het lijkt erop dat in Hot Fuzz het gehucht koste wat kost opnieuw de prijs ‘Dorp van het jaar’ wil winnen. 

Ode aan

Hot Fuzz is een ode aan actiekomedies als Lethal Weapon, Bad Boys en Die Hard waar de liefde voor het genre vanaf spat. De film komt wat traag op gang, maar de ijzersterke tweede helft maakt dat ruimschoots goed.

Ingespeeld duo

Simon Pegg en Nick Frost speelden eerder al samen in de film Shaun of the Dead en na Hot Fuzz volgden nog drie films waar ze samen te zien zijn: Paul, The World's End en Slaughterhouse Rules. 

Opslaan

Over deze film

Titel

Hot Fuzz

Premiere

2007

Regisseur

Edgar Wright

Acteurs & Actrices

Simon Pegg, Nick Frost, Timothy Dalton, Jim Broadbent, Bill Nighy

Scenario

Edgar Wright, Simon Pegg

Componist

Annabel Acquaviva, Antony Bayman, Anna Billington, Oliver Brierley, Peter Burgis

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

GB/F/VS

Resolutie

1080i