Samuel L. Jackson is een bikkelharde detective

Geplaatst op 19 Mei, 9:30

Samuel L. Jackson speelt in de remake van Shaft de rol van een bikkelharde privédetective die achter een racistische moordenaar aangaat.

John Shaft (Samuel L. Jackson) is een rechercheur bij de New York Police. Hij onderzoekt de gruwelijke moord op een zwarte jongen. Hij komt erachter dat Walter Wade Jr. (Christian Bale) verantwoordelijk is voor de moord. Wade komt wegens gebrek aan bewijs al snel na zijn arrestatie weer vrij.

Shaft

Shaft laat het politiekorps achter zich en gaat achter Wade aan, die het land is uitgevlucht. Shaft gaat op zoek naar een serveerster die getuige is van de moord.

Hoe dichter hij bij de oplossing van de moordzaak komt, hoe meer gevaar erbij komt kijken. Maar Shaft gaat de strijd met corrupte politieagenten en venijnige drugsdealers genadeloos aan.

Het origineel van Shaft was in de jaren 70 een groot succes. In die film speelt Richard Roundtree de rol van John Shaft.

Om de fans van de oude versie erbij te betrekken, heeft Roundtree in de remake uit 2000 een bijrolletje gekregen als de oom van John Shaft.

John Singleton

Shaft werd geregisseerd door John Singleton, hij was een van de gerespecteerdste zwarte regisseurs van Hollywood.

Met Boyz n da Hood verdiende hij als eerste zwarte regisseur ooit een Oscarnominatie voor beste regie. Eerder dit jaar overleed Singleton, op 51-jarige leeftijd.