Signs: Mel Gibson en de graancirkels

Geplaatst op 10 Januari, 23:03

Vroeger was Graham dominee. Toen zijn vrouw stierf, stierf ook zijn geloof. Tegenwoordig is hij boer. Op een dag treft hij mysterieuze cirkels aan in zijn maisvelden.

Ooit was Graham Hess (Mel Gibson) dominee. Toen zijn vrouw stierf, stierf ook zijn geloof. Graham liet zijn gemeenschap achter zich en vestigde zich met zijn kinderen op het platteland van Pennsylvania.

Signs

Daar runt hij samen met zijn broer Merrill (Joaquin Phoenix) een boerderij. Het leven op die boerderij gaat zijn goddelijke gangetje. Totdat Graham en Merrill iets geks vinden in hun maisveld: een enorm patroon van cirkels en lijnen.

De broers zijn niet alleen. Graham ziet in Signs op tv dat meer boeren cirkels in hun velden hebben gevonden. Niemand weet wie hoe ze daar komen.

Zijn de cirkels een uit de hand gelopen grap van een stel opgeschoten jongeren of is er meer aan de hand? Een buitenaardse invasie misschien? Graham en Merrill rusten niet voordat ze het weten.

 

Graancirkels

Regisseur M. Night Shyamalan wilde zo min mogelijk special effects en computeranimaties gebruiken. De enorme graancirkels die je in Signs ziet zijn dus echt.

Die echtheid deed het goed in de bioscoop: de film bracht wereldwijd een dikke 400 miljoen dollar in het laatje.