Smakelijke restaurantoorlog

Geplaatst op 23 April, 8:30

De Indiase familie Kadam reist in The Hundred-Foot Journey naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te open. Alleen zit niet iedereen daar op te wachten.

In The Hundred-Foot Journey komen de Indiase en Franse cultuur samen. Het gezin Kadam vlucht uit hun geboortedorp nadat een brandbom hun restaurant in Bombay heeft vernietigd. De moeder van het gezin is daardoor omgekomen.

The Hundred-Foot Journey

De rest van het gezin komt terecht in het pittoreske Franse dorpje Saint-Antonin-Noble-Val. Ze willen daar een Indiaas restaurant openen. Maar niet iedereen zit daarop te wachten.

Madame Mallory (Helen Mirren), de eigenaresse van een Frans sterrenrestaurant, doet er alles aan om de opening tegen te houden. Daardoor ontstaat een ruzie tussen de twee families.

Hassan Kadam (Manish Dayal), de zoon van de Indiase familie, is de enige die rust kan brengen in de wanorde. Hij heeft namelijk naast een passie voor haute cuisine ook een oogje op Madame Mallory’s souschef.

Script

The Hundred-Foot Journey is gebaseerd op het script van Steven Knight. Het originele verhaal komt uit de roman van Richard C. Morais. Oprah Winfrey, Steven Spielberg en Juliet Blake zijn de producers van deze film.