Spelletjes spelen met Michael Douglas

Geplaatst op 15 Februari, 6:58

Nicholas Van Orton heeft alles wat hij zich maar kan wensen: een goede baan, geld. Zijn leven hangt van de zekerheden aan elkaar. Een verjaardagscadeau van zijn broer zet dat alles op losse schroeven.

Wat geef je iemand die alles al heeft? 

The Game

Nicholas Van Orton (Michael Douglas) is rijk, machtig en succesvol. Doordat hij altijd met zijn werk bezig is, staat zijn privéleven er minder florissant voor. Als hij 48 wordt, begint hij daar ineens over na te denken. Nicholas' vader pleegde namelijk op die leeftijd zelfmoord.

Van zijn broer Conrad (Sean Penn) krijgt hij een vreemd verjaardagscadeau: deelname aan reallifespel The Game. Dat spel zal Nicholas' leven volgens Conrad voorgoed veranderen.

Als hij mee mag doen tenminste. Bij de medische en psychologische tests die aan het spel voorafgaan, krijgt Nicholas te horen dat hij niet geschikt is voor deelname. Jammer. Of is die afwijzing al onderdeel van het spel?

Leven in de war

Het duurt niet lang voor dat laatste het geval blijkt te zijn. Nicholas zit middenin The Game. En hoe. Het spel heeft gevolgen voor alle onderdelen van Nicholas' leven. Privé, zakelijk, familie, niks is veilig.

Hoe langer het spel duurt, hoe minder grip hij Nicholas op de zaak heeft. Zijn leven begint hem door de vingers te glippen. Niets is meer wat het lijkt. Of toch wel?