Split

3/5

Split: James McAvoy is met veel

NET 5

NET 5 

16 Januari 2019

 20:30 - 22:45

Casey is ontvoerd en ze is vastbesloten te ontsnappen. Maar hoe ontsnap je aan je ontvoerder als hij 23 verschillende persoonlijkheden heeft?

Kevin (James McAvoy) lijdt aan een meervoudigepersoonlijkheidsstoornis: in hem huizen maar liefst 23 verschillende persoonlijkheden. En die zijn lang niet allemaal even vredelievend.

Split

Wat heet. Eén van Kevins persoonlijkheden kidnapt in Split drie meisjes. Hij sluit Casey (Anna Taylor-Joy) en haar vriendinnen Claire en Marcia op in een kelder.

Casey is vast van plan te ontsnappen. Daarvoor moet ze Kevin zien te misleiden, maar ze kan er nooit zeker van zijn welke van Kevins 23 persoonlijkheden ze voor zich krijgt.

Het schattige negenjarige meisje Hedwig? De neurotische Dennis? De New Yorkse fashionista Barry? Of toch de strenge Britse Patricia?

En wat gebeurt er als zich in Kevin een sinistere 24e persoonlijkheid openbaart?

Comeback

Met Split maakt regisseur M. Night Shyamalan een glorieuze comeback. Met zijn debuutfilm The Sixth Sense en opvolgers als Unbreakable en Signs groeide hij aan het begin van de 21e eeuw uit tot een heuse Hollywoodkolos.

Na dure flops als The Last Airbender en After Earth was er van die status niet veel meer over. Met Split is de regisseur volgens critici en publiek weer terug op zijn oude niveau.

Het succes van Split (De film kostte zo'n 9 miljoen dollar en bracht ruim 275 miljoen op) krijgt een vervolg. Glass is vanaf 17 januari in de bioscoop te zien.

 

 

Opslaan

Over deze film

Titel

Split

Premiere

2016

Regisseur

M. Night Shyamalan

Acteurs & Actrices

James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Betty Buckley, Haley Lu Richardson, Jessica Sula

Scenario

M. Night Shyamalan

Zender

NET 5

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu