Opslaan

Lethal Weapon

4/5

Tegenpolen maken jacht op drugsbende

Veronica

Veronica 

23 Maart 2019

 20:30 - 22:45

In Lethal Weapon kunnen agenten Riggs en Murtaugh elkaar niet uitstaan. Toch moeten ze samenwerken om een drugsbende op te doeken.

Lethal Weapon is misschien wel de ultieme buddy comedy. Men neme twee politieagenten die in alles elkaar tegenpolen zijn en dwingen ze samen een ingewikkelde zaak op te lossen en/of een gevaarlijke crimineel in te rekenen. Mix dat met een hoop verbaal geweld, even roeren, en je hebt een heuse genreklassieker. 

Lethal Weapon

De al wat oudere familieman Roger Murtaugh (Danny Glover) hoopt eigenlijk zo rustig mogelijk op zijn pensioen af te dobberen als hij een nieuw partner krijgt: de veel jongere Martin Riggs (Mel Gibson), type ongeleid projectiel. Beiden hebben eigenlijk een broertje dood aan samenwerken, maar nu zullen ze toch echt met z'n tweeën een gevaarlijke drugsbende moeten zien op te rollen. 

Drugsbende

Het duo besluit undercover te gaan en zo de drugsoperatie op te doeken. Samen knokken en schelden ze zich een weg door de harde wereld van Los Angeles. Regisseur Richard Donner rijgt de grappen en de stevige actiescènes soepel aaneen en dat maakt van Lethal Weapon een heerlijke buddy comedy, die niet voor niets drie vervolgen kreeg.

Opslaan

Over deze film

Titel

Lethal Weapon

Premiere

1987

Regisseur

Richard Donner

Acteurs & Actrices

Mel Gibson, Danny Glover, Gary Busey, Mitchell Ryan, Tom Atkins

Scenario

Shane Black

Componist

Rick Alexander, Sherrie Bayer Burke, Milton C. Burrow, Neil Burrow, Gordon Davidson

Zender

Veronica

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i