Arnold Schwarzenegger is – weer – terug

Geplaatst op 24 Mei, 20:30

Arnold Schwarzenegger mag dan inmiddels behoorlijk op leeftijd zijn, hij staat nog steeds zijn mannetje. In Terminator Genisys hangt The Governator weer ouderwets de actieheld uit.

Terminator Genisys is de vijfde film in de Terminator-serie en de vierde met Arnold Schwarzenegger. De Oostenrijkse spierbonk liet in 2009 Terminator Salvation aan zich voorbijgaan omdat hij het te druk had. Hij was destijds gouverneur van Californië.

Terminator Genisys

Het is 2029. De mens is al sinds 1997 verwikkeld in een oorlog met Skynet. Verzetsleider John Connor (Jason Clarke) stuurt Kyle Reese (Jai Courtney) terug in de tijd.

Reese reist naar 1984 (het jaar dat The Terminator uitkwam). Daar moet hij ervoor zorgen dat Johns moeder Sarah Connor (Emilia Clarke) niets overkomt, anders kan John nooit geboren worden.

In 1984 krijgt Reese het flink voor de kiezen. Skynet heeft een Terminator terug in de tijd gestuurd om Sarah te vermoorden.

Gelukkig staan Sarah en Reese er in Terminator Genisys niet alleen voor. Ze krijgen hulp van een – letterlijk – oud model Terminator (Arnold Schwarzenegger).

Arnold Schwarzenegger

Arnie ging flink in training om zo fit mogelijk op de set van Terminator Genisys te verschijnen. Een half jaar lang trainde hij drie uur per dag.

Het resultaat mocht er wezen: Schwarzenegger had precies hetzelfde gewicht en dezelfde spieromvang als bij de opnames van Terminator 3: Rise of the Machines in 2003 en Terminator 2: Judgment Day in 1991. 

Niet slecht voor een man van (toen) 67.

Eind oktober verschijnt er een remake van de eerste Terminator-film. Arnie (inmiddels is de beste man 72) doet gewoon weer mee. Ook Linda Hamilton (de originele Sarah Connor) is weer van de partij.