The Adjustment Bureau

3/5

The Adjustment Bureau: Geen vrije wil voor Matt Damon

SBS 9

SBS 9 

15 Januari 2019

 22:35 - 00:40

Een mysterieuze organisatie die de twee uit elkaar wil houden, verstoort de bloeiende romance tussen een politicus en een ballerina. Bestaat er zoiets als vrije wil, of is ons levenspad helemaal uitgestippeld?

In The Adjustment Bureau staat de ambitieuze politicus David (Matt Damon) op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat. Alles lijkt goed te gaan, helemaal als hij de mooie danseres Elise (Emily Blunt) ontmoet. Hij is op slag verliefd en geeft de toespraak van zijn leven.

The Adjustment Bureau

Als hun paden elkaar weer kruisen, krijgt David Elises nummer. Maar dat had nooit mogen gebeuren. Vanaf dat moment achtervolgen mannen van een mysterieuze organisatie, The Adjustment Bureau, hen en doen die er alles aan hen uit elkaar te houden. Want David mag absoluut niet afwijken van het voor hem uitgestippelde levenspad.

Levensvragen

The Adjustment Bureau is losjes gebaseerd op Adjustment Team, een kort verhaal van sciencefictionauteur Philip K. Dick. Dat is niet de minste: zijn werk vormde ook de basis voor films als Blade Runner, Minority Report en Total Recall. Regisseur George Nolfi verklaarde dat zijn film bedoeld is om vragen op te roepen. Bestaat er zoiets als vrije wil, of is ons lot al lang en breed uitgestippeld? Na het zien van The Adjustment Bureau ben je er niet meer zo zeker van.

Opslaan

Over deze film

Titel

The Adjustment Bureau

Premiere

2011

Regisseur

George Nolfi

Acteurs & Actrices

Matt Damon, Emily Blunt, Anthony Mackie, John Slattery, Michael Kelly

Scenario

George Nolfi, Philip K. Dick

Componist

Ron Bedrosian, Brian Bowles, Julio Carmona, Rachel Chancey, Robert Fernandez

Zender

SBS 9

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu
pathe

Pathé Thuis

Kijk nu