The Adjustment Bureau: Geen vrije wil voor Matt Damon

Geplaatst op 10 Januari, 23:03

Een mysterieuze organisatie die de twee uit elkaar wil houden, verstoort de bloeiende romance tussen een politicus en een ballerina. Bestaat er zoiets als vrije wil, of is ons levenspad helemaal uitgestippeld?

In The Adjustment Bureau staat de ambitieuze politicus David (Matt Damon) op het punt een zetel te bemachtigen in de Amerikaanse senaat. Alles lijkt goed te gaan, helemaal als hij de mooie danseres Elise (Emily Blunt) ontmoet. Hij is op slag verliefd en geeft de toespraak van zijn leven.

The Adjustment Bureau

Als hun paden elkaar weer kruisen, krijgt David Elises nummer. Maar dat had nooit mogen gebeuren. Vanaf dat moment achtervolgen mannen van een mysterieuze organisatie, The Adjustment Bureau, hen en doen die er alles aan hen uit elkaar te houden. Want David mag absoluut niet afwijken van het voor hem uitgestippelde levenspad.

Levensvragen

The Adjustment Bureau is losjes gebaseerd op Adjustment Team, een kort verhaal van sciencefictionauteur Philip K. Dick. Dat is niet de minste: zijn werk vormde ook de basis voor films als Blade Runner, Minority Report en Total Recall. Regisseur George Nolfi verklaarde dat zijn film bedoeld is om vragen op te roepen. Bestaat er zoiets als vrije wil, of is ons lot al lang en breed uitgestippeld? Na het zien van The Adjustment Bureau ben je er niet meer zo zeker van.