Jim Carrey sluit je kabel aan

Geplaatst op 10 Oktober, 11:46

Jim Carrey steelt de show in deze duistere komedie over een tv-monteur die niet weet wat het woord 'nee' betekent.

Wie zich verveelt, gaat tegenwoordig gewoon een serietje bingen op Netflix. In de jaren 90 kon dat nog niet. Toen was je aangewezen op kabeltelevisie.

The Cable Guy

Als je tenminste kabeltelevisie had. Steven (Matthew Broderick) heeft geen kabeltelevisie. Hij is net gedumpt door zijn vriendin en hij verveelt zich een ongeluk in zijn nieuwe, zo goed als lege appartement.

Steven vindt dat het tijd wordt voor afleiding: hij laat kabeltelevisie aansluiten. Monteur Chip (Jim Carrey) komt langs om alle kabeltjes aan elkaar te knopen.

Chip heeft in The Cable Guy bovendien een aanbod dat bijna te mooi is om waar te zijn: hij kan Steven gratis op de kabel aansluiten. Daar heeft Steven wel oren naar!

Jim Carrey

Al snel ontdekt Steven dat – zoals de filmposter van The Cable Guy al zegt – er niet zoiets bestaat als gratis kabel. Met andere woorden: Chip wil er iets voor terug.

Vriendschap. Zelfs als Steven daar niet op zit te wachten.

Chip mag dan wel een enorme creep zijn, hij heeft een helder beeld van de toekomst. Deze Cable Guy houdt een heel verhaal over wat de kabel gaat brengen.

Volgens hem zullen in de toekomst internet, televisie en telefoon allemaal via de kabel ons huis binnen komen. Ook ziet hij helemaal voor zich dat mensen dankzij de kabel online computergames kunnen spelen. Heeft Jim Carrey maar mooi gelijk gekregen...

Tags