Hercules vecht voor vrijheid

Geplaatst op 13 Juli, 9:15

Koning Amphitryon verbant zijn eigen stiefzoon, de halfgod Hercules, uit zijn koninkrijk. Kan Hercules zijn grote liefde Hebe ooit nog in de armen sluiten?

Halfgod Hercules is een van de bekendste helden uit de Griekse mythologie. Hij is geboren uit een slippertje tussen oppergod Zeus en Alcmene, de vrouw van koning Ampithryon.

The Legend of Hercules

Omdat Hercules (Kellan Lutz) een zoon van Zeus is, heeft hij bovenmenselijke krachten. Daar heeft hij in The Legend of Hercules nog geen weet van.

Wat Hercules wel weet: hij houdt van Hebe (Gaia Weiss), de prinses van Kreta. Die liefde kan de goedkeuring van Hercules' stiefvader niet wegdragen.

Sterker nog: koning Amphitryon verbant Hercules en zijn vriend Iphikles (Liam Garrigan) naar Egypte.

Daar wordt het tweetal als slaaf verkocht. Zo komen ze als gladiatoren in de ring te staan.

Dan ontdekt Hercules  dat hij voorbestemd is zijn volk te bevrijden. Samen met Iphikles vecht hij zich een weg naar vrijheid. Hun doel: Amphitryon afzetten.

Kellan Lutz

The Legend of Hercules is de tweede film waarin Kellan Lutz een figuur uit de Griekse mythologie speelt. In 2011 was hij in Immortals te zien als zeegod – en oom van Hercules – Poseidon.

Lutz had weinig tijd om het lichaam van een Griekse halfgod te kweken. Regisseur Renny Harlin castte hem pas twee weken voor de opnames begonnen.