The Rock knokt als Schorpioenenkoning

Geplaatst op 20 Mei, 14:20

Dwayne ‘The Rock’ Johnson speelt als de Schorpioenenkoning nu de hoofdrol in deze spin-off van The Mummy Returns. Hij gaat de strijd met de tirannieke koning Memnon aan.

Zo’n vijfduizend jaar voor Christus tiranniseerde koning Memnon vanuit Ghomorah de woestijnvolkeren. Hij heeft een geheim wapen, waardoor hij zijn vijanden altijd een slag voor is. De overgebleven stammen, normaal tegenstanders, moeten nu in The Scorpion King samenwerken om hem te verslaan.

The Scorpion King

In The Scorpion King huren de stammen de ervaren moordenaar Mathayus (Dwayne ‘The Rock’ Johnson) in. Deze Schorpioenenkoning is een nomade van de stam der Arcadiërs. Hij moet in het vijandige kamp infiltreren, en naast de snode koning ook nog de helderziende tovenares Cassandra uitschakelen.

Spin-off

Al tijdens de opnames van The Mummy Returns werd begonnen aan de productie van deze spin-off annex prequel. De bijrol werd een hoofdrol voor oud-worstelaar The Rock, die al snel hierna definitief doorbrak in Hollywood. In een spervuur aan actiescènes, rondvliegende pijlen en vrouwelijk schoon zien we hoe de legende van de Schorpioenenkoning vorm kreeg.

Vervolgen

The Scorpion King kreeg uiteindelijk vier vervolgen. The Rock werkte niet meer mee aan deze films, zijn kostje was inmiddels gekocht. En de kwaliteit werd er alleen maar minder op. Opmerkelijk was  dat zowel The Scorpion King 2: Rise of a Warrior, The Scorpion King 3: Battle for Redemption, The Scorpion King 4: Quest for Power (met een bijrol van onze eigen Rutger Hauer) en The Scorpion King: Book of Souls de bioscoop oversloegen en direct op dvd verschenen.