Thirty love – verliefd worden op de tennisbaan in Wimbledon

Geplaatst op 9 Augustus, 9:30

Proftennisser Peter Colt heeft zijn beste jaren wel achter de rug. Hij wil nog een keer knallen op WimbledonKan de talentvolle Amerikaanse Lizzie Bradbury hem daarbij helpen?

De carrière van de Britse tennisprof Peter Colt (Paul Bettany) zit er zo goed als op. Hij staat al een tijdje niet meer in de top 100. Hij wil nog een keer knallen op het prestigieuze Wimbledon.

Wimbledon

Op het terrein van de legendarische Londense tennisclub ontmoet Peter de jonge Amerikaanse tennisster Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst). Zij staat aan het begin van een veelbelovende carrière. 

Lizzie heeft nog nooit een wedstrijd verloren en is niet van plan daar nu mee te beginnen. De oude ster en het jonge talent besluiten een paar trainingspotjes te spelen.

Die trainingspotjes zijn niet alleen goed voor Peters motivatie. Er slaat in Wimbledon ook een vonk over tussen Lizzie en Peter.

Baan 102

De makers van Wimbledon kregen tijdens de opnames hulp van oud Wimbledon-kampioen Pat Cash. Hij gaf hen advies en zorgde er voor dat de filmcrew vrij zijn gang kon gaan tijdens het Wimbledon-toernooi van 2003. 

Mede dankzij Cash' hulp kun je goed zien hoe groot het beroemde Wimbledon-complex is en hoe de mindere spelers hun wedstrijden spelen op baan 102, ver weg van het zo beroemde Centre Court.