Three Kings: Clooney, Wahlberg en Ice Cube redden bevolking

Geplaatst op 4 Januari, 7:45

Three Kings speelt zich af in de nasleep van de Golfoorlog. Drie Amerikaanse soldaten gaan aan het einde van de oorlog op zoek naar goud dat Saddam Hoessein van Koeweit heeft gestolen. Dan ontdekken ze dat de plaatselijke bevolking hun hulp dringend nodig heeft.

Enkele dagen na het einde van de Golfoorlog ontdekken drie Amerikaanse soldaten een geheime Iraakse map waarop de locatie aangegeven staat van een bunker met gestolen goud en een schat uit Koeweit. De soldaten hopen het goud snel te vinden en rijk te worden.

Three Kings

Wanneer ze op de plaats aankomen, beseffen ze dat het Iraakse leger meer begaan is met het vervolgen van burgers dan met het belemmeren van hun diefstal. Ze ontdekken dat de burgers door de Amerikaanse regering aangespoord worden om voor zichzelf op te komen en zich tegen het regime van Saddam Hoessein te verzetten. Ze krijgen echter weinig steun van de Amerikaanse militairen en bijgevolg wacht hen een executie. Deze vaststelling brengt bij de drie soldaten een gewetensprobleem naar boven. Stelen ze niettemin het geld en slaan ze op de vlucht of helpen ze de burgers door hen veilig naar de grens van Iran te begeleiden?

David O. Russel

Three Kings is een Amerikaanse film uit 1999. David O. Russel, bekend van onder andere Silver Linings Playbook en American Hustle regisseerde de film. Inmiddels staat deze Russel hoog op het lijstje van topregisseurs in Hollywood. Inmiddels heeft hij al vijf Oscarnominaties ontvangen.