Captain Phillips

4/5

Tom Hanks tegen de piraten

RTL 8

RTL 8 

Eergisteren

 20:31 - 23:12

Captain Phillips is het op waarheid gebaseerde verhaal over een kapitein, gespeeld door Tom Hanks, die wordt gegijzeld door piraten op de Indische Oceaan.

De avonturenfilm Captain Phillips brengt het verhaal van kapitein Richard Phillips (Tom Hanks) die zijn bemanning wil redden. Somalische piraten kapen in 2009 het containerschip Maersk Alabama. Kapitein Phillips geeft zichzelf op als gijzelaar om zo zijn bemanning te kunnen beschermen.

Captain Phillips

De film concentreert zich vooral op de relatie tussen Captain Richard Phillips, bevelhebber van de Alabama, en de Somalische piraat Muse (Barkhad Abdi), die hem gijzelt.

Phillips probeert Muse en zijn piraten van het schip af te krijgen met een bedrag van zo'n 30.000 dollar. Muse denkt echter dat er een grotere buit van het schip te halen valt.

Captain Phillips is gebaseerd op het boek A captain's duty van Richard Phillips. 

Leden van de echte bemanning van het schip spraken zich uit over de film. Volgens hen is het verhaal niet waarheidsgetrouw in beeld gebracht.

"Phillips was niet de grote leider van het schip, zoals in de film", zei een bemanningslid anoniem. De echte kapitein Phillips was volgens de man zelfs behoorlijk arrogant.

Oscars

Captain Phillips kan je dus het beste met een korreltje zout nemen. Maar geromantiseerd of niet, de film staat in elk geval garant voor een indrukwekkend avontuur.

De film was een groot commercieel succes en haalde 218 miljoen euro binnen. Ook werd Captain Phillips genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor beste film. 

Opslaan

Over deze film

Titel

Captain Phillips

Premiere

2013

Regisseur

Paul Greengrass

Acteurs & Actrices

Tom Hanks, Barkhad Abdi, Barkhad Abdirahman, Catherine Keener, Faysal Ahmed

Zender

RTL 8

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu