Armored

2/5

Van je collega's moet je het hebben

RTL 7

RTL 7 

12 Februari 2019

 20:29 - 22:12

Sinds hij terug is uit Irak, werkt ex-militair Ty voor een geldtransportbedrijf. Handig: als hij in geldnood zit, helpen zijn collega's hem een transport te overvallen.

Ty Hackett (Columbus Short) is als oorlogsheld uit Irak teruggekomen, maar eenmaal thuis in Amerika is die heldenstatus niets meer waard. Ty moet het doen met een baantje bij een geldtransportbedrijf.

Armored

Ty's ouders zijn net overleden, dus moet hij in zijn eentje voor zijn broertje zorgen. De bank dreigt hen uit hun huis te zetten: Ty verdient niet genoeg om de hypotheek te betalen.

Gelukkig heeft Ty in Armored meedenkende collega's. Mike (Matt Dillon) en drie anderen hebben een lucratief voorstel: samen een van hun eigen geldtransporten overvallen.

Met zijn deel van de opbrengst kan Ty in één klap al zijn geldproblemen oplossen. Als Mike hem belooft dat ze geen geweld zullen gebruiken, hapt Ty toe.

Foutje

Door een foutje van distributiemaatschappij Sony was Armored al gratis te downloaden op Sony's eigen PlayStation Network toen de film nog in de bioscoop draaide.

De vergissing werd snel ontdekt: binnen vijf uur was de film alweer verdwenen. In die tijd zou Armored wel al duizenden keren gedownload zijn.

Het zou zomaar kunnen dat dat een van de redenen is dat de film het niet goed deed in de bios: Armored haalde wereldwijd 23 miljoen dollar op. Voor een film met een budget van 27 miljoen is dat een fikse tegenvaller.

Opslaan

Over deze film

Titel

Armored

Premiere

2009

Regisseur

Nimród Antal

Acteurs & Actrices

Columbus Short, Matt Dillon, Jean Reno, Laurence Fishburne, Amaury Nolasco

Zender

RTL 7

Genre

Film

Land

VS

Resolutie

1080i

Kijk via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk