Vince Vaughn beukt iedereen in elkaar

Geplaatst op 21 Februari, 17:10

Vince Vaughn is vooral bekend om zijn rollen in komedies als Wedding Crashers en Couples Retreat. In Brawl in Cell Block 99 laat hij zich van een heel andere kant zien.

Normaal ziet Vince Vaughn er vrij goedzakkig en gezellig uit. Voor de actiethriller Brawl in Cell Block 99 onderging de acteur een behoorlijke metamorfose.

Metamorfose

Voor de rol van Bradley ging Vaughn drie maanden in training. Door al die intensieve bokstrainingen kweekte de acteur er een dikke zes kilo spiermassa bij. Ook schoor hij zijn hoofd kaal. De tatoeage op Bradleys achterhoofd (au!) is niet echt. Die metamorfose zorgt ervoor dat Vaughn oogt als iemand die je niet in een donker steegje wil tegenkomen. Dat moet ook: in Brawl in Cell Block 99 speelt de acteur ex-bokser Bradley. Tegenwoordig verdient hij de kost als dealer. Dat gaat Bradley goed af, tot hij toch wordt opgepakt en in de gevangenis belandt.

Brawl in Cell Block 99

Bradley is van plan zijn straf braaf uit te zitten. Zo kan hij zo snel mogelijk weer terug naar zijn vrouw Lauren (Jennifer Carpenter). Dat zit er in Brawl in Cell Block 99 niet in: een bende ontvoert zijn Lauren. Als Bradley haar levend terug wil zien, moet hij gevangene Christopher Bridge vermoorden. Bradley kan zijn vrouw dus redden. Om bij Bridge te komen, moet hij eerst een gevangenisvleugel vol criminelen en bewakers uitmoorden. Het gaat er dan ook stevig aan toe in Brawl in Cell Block 99. Gelukkig weet Bradley van wanten.