Vinnie Jones wordt voetbaltrainer

Geplaatst op 15 April, 14:20

Vinnie Jones stond als voetballer al meerdere keren in de schijnwerpers vanwege zijn gemene gedrag op het veld. In Mean Machine komt zijn vechtersmentaliteit hem goed van pas.

Vroeger was Danny Meehan (Vinnie Jones) aanvoerder van het Engelse voetbalelftal. Sinds hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, gaat het hem minder voor de wind.

Mean Machine

 

In het veld stond Danny bekend om zijn keiharde spel. Nu hij profvoetballer-af is, moet hij zijn agressie op een andere manier afreageren.

Dat doet hij alleen niet echt handig: hij stapt met drank op achter het stuur. En dan slaat hij de agenten die hem daarom aanhouden ook nog eens in elkaar.

Ex-profvoetballer of niet, wie zo'n streek uithaalt belandt sowieso in de cel. Gelukkig voor Danny is de directeur van de gevangenis waar hij terechtkomt helemaal gek van voetbal.

Hij vraagt Danny speler/coach te worden van het voetbalelftal van de gevangenen. Dat team moet het opnemen tegen een team van bewakers.

Kan de ex-profvoetballer in de gevangenis ook schitteren? Je ziet het in Mean Machine.

Vinnie Jones

Toen producent Guy Ritchie een voetballende 'bad guy' nodig had voor zijn film Mean Machine, kwam hij al snel uit bij Vinnie Jones. En niet alleen omdat de twee in Lock, Stock & Two Smoking Barrels en Snatch al eerder samen hadden gewerkt.

Voor Jones als acteur aan de slag ging verdiende hij zijn geld als profvoetballer. Hij speelde bij roemruchte clubs als Wimbledon, Leeds United en Chelsea. Jones kwam negen keer uit voor het nationale elftal van Wales.

Tijdens zijn profcarrière viel Jones meer op door zijn bikkelharde spel dan door zijn voetballende kwaliteiten. Hij werd meer dan tienmaal van het veld gestuurd en houdt nog steeds het record voor de snelste gele kaart (na drie seconden).

Beroemd moment: in een wedstrijd tegen Newcastle United kneep Vinnie Jones de grote ster van de tegenstander – international Paul Gascoigne – keihard in zijn ballen.