White House Down: Channing Tatum redt de president

Geplaatst op 14 Maart, 23:57

In White House Down wil agent en jonge vader John Cale graag een baan als beschermer van de president, maar wordt hiervoor afgewezen. Dan slaat het noodlot toe en heeft hij geen andere keus dan de president te redden. Maar niet de president alleen.

John Cale (Channing Tatum) solliciteert in White House Down naar zijn droombaan bij de geheime dienst die de president beschermt. Na een moeizaam sollicitatiegesprek wordt hij afgewezen. 

White House Down

Omdat hij het slechte nieuws niet aan zijn dochter wil vertellen, neemt hij haar mee op een trip door het Witte Huis.

Dan slaat het noodlot toe en wordt het Witte Huis overgenomen door een stel zwaarbewapende paramilitairen: White House Down. De Amerikaanse regering barst uit in chaos en president James Sawyer (Jamie Foxx) wordt ontvoerd.

Om het nog erger te maken is Cale ook zijn dochter kwijt. Nu rest hem de zware taak om zijn kleine meid, de president en het land te redden.

Populair onderwerp

In 2013 waren aanvallen op het Witte Huis blijkbaar populair bij blockbusterregisseurs: naast Antoine Fuqua's Olymus Has Fallen is Independence Day-regisseur Roland Emmerich met White House Down de tweede regisseur die in dat jaar die een terroristische aanval op het Witte Huis in beeld brengt.

Mocht je het idee hebben dat White House Down en Olympus Has Fallen qua plot nogal op elkaar lijken: dat klopt. De films zijn allebei gebaseerd op het boek Transfer of Power van Vince Flynn.