Cloud Atlas

4/5

Zeven keer Tom Hanks in één film

Canvas

Canvas 

15 Maart 2019

 21:20 - 00:05

Wil je verdwalen in een film? Dan is Cloud Atlas iets vour jou! De film verweeft zes verhalen, zes tijdperken en zes hoofdpersonages met elkaar.

Al die verhalen en tijdperken zijn met elkaar verbonden. De daden van een personage in het verleden werken door in het heden en de toekomst.

Cloud Atlas

Regisseurs Lana en Lilly Wachowski (bekend van de The Matrix-trilogie) en Tom Tykwer (van films als Lola Rennt en Perfume: The Story of a Murderer) hebben een trucje bedacht om die verbondenheid voor de kijker duidelijk te maken. De belangrijkste acteurs keren in ieder verhaal terug.

Hoofdrolspelers als Tom Hanks, Hally Berry, Hugo Weaving en Hugh Grant komen in al die verhalen terug. Ze spelen allemaal zes rollen. 

Soms zijn ze (bijna) onherkenbaar, maar ze zijn er wel.

Tom Hanks

Cloud Atlas is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Mitchell. Er waren al eerder plannen om het te verfilmen, maar door de ingewikkelde structuur strandden die plannen steeds.

Het regisseurstrio moest hun eigen geld investeren om de productie van de grond te krijgen. Dat de film er uiteindelijk kwam is volgens Lana Wachowski voor een groot deel te danken aan Tom Hanks.

Toen hij zich aan Cloud Atlas verbond, kwam de bal eindelijk aan het rollen.

Opslaan

Over deze film

Titel

Cloud Atlas

Premiere

2012

Regisseur

Tom Tykwer, Lily Wachowski

Acteurs & Actrices

Tom Hanks, Halle Berry, Hugh Grant, Hugo Weaving, Jim Broadbent

Scenario

Lilly Wachowski, Tom Tykwer, Lana Wachowski, David Mitchell

Componist

Alexander Buck, Iain Eyre, Lars Ginzel, Tom Harrison, Adam Horley

Zender

Canvas

Genre

Film

Land

D/VS/HK/Sin

Kijk nu via on demand

pathe

Pathé Thuis

Kijk nu