Filosofische grappen van Tim Fransen(2017)

  • 12 augustus 2017, 20:20 - 22:00 uur
  • NPO 2

CABARET Tim Fransen is cum laude afgestudeerd als filosoof. De jonge cabaretier combineert zijn grappen dan ook met filosofische overpeinzingen in zijn bejubelde debuutvoorstelling Het failliet van de moderne tijd.

Het regende lovende recensies voor Tim Fransen en zijn debuutvoorstelling Het failliet van de moderne tijd. "Een van de sprankelendste cabaretervaringen van de afgelopen jaren", schreef de Volkskrant, en ook NRC gaf vijf sterren. Fransen studeerde cum laude af als filosoof en onderscheidt zich dan ook met filosofisch cabaret.

Zwaar én lichtvoetig

Op het podium worstelt hij met de vraag: is het leven het waard om geleefd te worden of moeten we met z’n allen maar zelfmoord plegen? Dat klinkt als een zwaarmoedige voorstelling, maar de jonge Amsterdammer snijdt net zo makkelijk lichtvoetige onderwerpen aan. De inmiddels overleden Denker des Vaderlands René Gude inspireerde en hielp hem bij deze voorstelling, waarvoor Fransen vorig jaar de aanmoedigingsprijs Neerlands Hoop ontving.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag