Flinke klap voor Nederlands voetbal

Kijk nu

NET GEMIST Na het verlies van Feyenoord en Vitesse in Europa heeft het Nederlandse voetbal een flinke klap gehad. De landskampioen plaatst zich momenteel niet meer voor Champions League.

Onder het oog van 573.000 mensen verloor Vitesse donderdag met 0-2 van het Belgische Zulte Waregem. Daarmee kunnen de Arnhemmers Europees voetbal uit hun hoofd zetten. Maar niet alleen zij hebben een flinke tik gekregen met het verlies. Door de tegenvallende resultaten van onder meer Feyenoord en Vitesse is Nederland een cruciale plaats gezakt op de coëfficiëntenlijst van de UEFA.

Geen Champions League

Nederland heeft de 11e plaats afgestaan aan Oostenrijk, terwijl wij nu de 12e plek bezetten. Dat betekent dat de landkampioen van het seizoen 2018/2019 zich niet meer rechtstreeks plaatst voor de Champions League in het seizoen 2019/2020. Een flinke klap dus, zeker na het niet behalen van het WK en EK.

Vijf jaar

De resultaten van Feyenoord en Vitesse zijn de druppels die de emmer doen overlopen. Het gaat om de resultaten van de afgelopen vijf jaar, en die waren niet al te best. Nu maar hopen op een wonder.


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag