Frans Bauer als quizmaster in Curling quiz(2018)

  • 14 januari 2018, 20:25 - 21:15 uur
  • NPO 1
Kijk nu

QUIZ Frans Bauer maakt zijn debuut als quizmaster in de ijzingwekkend spannende Curling quiz. Bekende Nederlanders wagen zich onder leiding van teamcaptains Mark Tuitert en Ellen de Hoog aan de Olympische sport met stenen en bezems.

Frans Bauer en curling: het lijkt niet de meest voor de hand liggende combinatie. Toch maakt de volkszanger zijn debuut als quizmaster in de Curling quiz waarin alles draait om die bijzondere Olympische sport met stenen en bezems. Frans vuurt sportvragen af aan twee teams van bekende Nederlanders, geleid door vaste teamcaptains Mark Tuitert en Ellen Hoog.

Curling

Bij een goed antwoord mag er gecurld worden en ook al lijkt het een olijke, ijzige variant op jeu de boules, het vereist heel wat kunde en talent om de glibberige steen goed te gooien. Evert ten Napel voorziet deze ijzig spannende sportwedstrijd van commentaar. De Curling quiz is bedoeld als opmaat voor de Olympische Winterspelen die begin februari in Zuid-Korea plaatsvinden. Nederland stuurt ook een afvaardiging.

Traditie

En dat is best toepasselijk: curling mag dan wel populair zijn geworden in landen als Canada, het is naar alle waarschijnlijkheid een oer-Hollandse sport. In 1565 schilderde Pieter Bruegel het doek Jagers in de sneeuw waarop ook een groepje boeren waren afgebeeld die overduidelijk op een bevroren waterpartij een spelletje speelden dat verdraaid veel op curling lijkt.

  • Seizoen: 1

Reageren op dit artikel