Frost en het lijk in de watertoren(1992)

  • 12 oktober 2017, 20:31 - 22:10 uur
  • RTL 8
Kijk nu

MISDAADSERIE Frost en zijn nieuwe partner vinden een lijk in een watertoren en hebben geen idee wie het is of hoe het slachtoffer daar is gekomen. Ze onderzoeken ook de moord op een echtpaar en leggen een link tussen beide zaken.

In deze aflevering van A Touch of Frost wordt in een waterreservoir een lichaam aangetroffen. Frost en zijn nieuwe partner, Ronnie Lonnegan, vinden geen identificatie van het slachtoffer en er is ook geen auto in de buurt te zien. Ze hebben geen idee hoe het slachtoffer in de watertank is beland.

Brute moord

Onderzoek wijst uit dat het slachtoffer niet in de tank is verdronken en dus ergens anders is omgebracht. Frost en Lonnegan ontdekken een link met een misdaad van tien jaar eerder. Het duo doet ook onderzoek naar de brute moord op Paul en Jean Harris. Zij werden vastgebonden in hun eigen huis, dat vervolgens in brand werd gestoken. Hoofdverdachte is de klusjesman, maar er lijkt ook een verband te zijn met de man die werd gevonden in het waterreservoir.

A Touch of Frost

In de jaren 90 was A Touch of Frost een van de populairste Britse detectiveseries. Hoofdpersonage Jack Frost (David Jason) is een eigenwijze politieman die een aparte manier van werken heeft. Daardoor komt hij geregeld in conflict met zijn leidinggevende, commissaris Norman Mullett (Bruce Alexander). Waar het de gewoonte is voor een detective om volgens de regeltjes te werken en het verstand te laten spreken, volgt Frost vaak zijn gevoel. In 2010 nam David Jason afscheid van zijn rol: "Het is tijd voor Frost om zijn jas en sjaal aan de kapstok te hangen. Jullie zouden me toch niet willen zien als inspecteur Frost in een rolstoel."

  • Regisseur: David Reynolds
  • Acteurs: David Jason, Bruce Alexander, Matt Bardock, Neil Phillips, Caroline Harker
  • Seizoen: 9
  • Aflevering: 1/2 Mistaken identity

Reageren op dit artikel