Game of Thrones-acteur Neil Fingleton overleden

  • Geplaatst: Maandag 27 februari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS De Britse acteur Neil Fingleton, bekend als reus Mag the Mighty uit de serie Game of Thrones, is zaterdag op 36-jarige leeftijd overleden aan hartfalen.  

Neil Fingleton was geknipt voor zijn rol in de fantasyserie Game of Thrones. Met zijn 2,33 meter speelde hij in 2014 reus Mag the Mighty die in het zesde seizoen op brute wijze om het leven kwam. Ook was de acteur te zien in Dr. Who en de films X-men: First Class en Avengers: Age of Ultron.

Professioneel basketballer

De acteur begon zijn carrière als professioneel basketballer in de Verenigde Staten. Na een blessure in 2007 stopte hij met de sport en legde zich toe op acteren. Dit pakte goed uit, want in 2013 had de oud-basketballer zijn eerste rol in de film 47 Ronin te pakken.

Langste Brit

In 2007 werd Neil door het Guinness Book of Records uitgeroepen tot langste Brit. Toen liet hij weten het helemaal niet zo erg te vinden om lang te zijn. “Ik zou het minder leuk vinden om kaal of dik te worden.” In de documentaire Britain’s Tallest Man stond de lengte van de reus centraal.Reageren op dit artikel