Geen talkshow voor Anita Witzier

  • Geplaatst: Zondag 23 juli
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Anita Witzier ziet het niet zitten om in de voetsporen van Pauw en Jinek te treden. Het lijkt de presentatrice verschrikkelijk om actuele politieke thema’s met ministers te moeten bespreken. 

Anita Witzier krijgt mensen aan het praten. Denk bijvoorbeeld aan programma’s als Memories, Anita wordt opgenomen en Recht uit het hart. Het is dan ook geen vreemde gedachte om haar een eigen talkshow te geven. Toch ziet ze dat niet zitten. “Absoluut niet.  er een actueel thema: ik moet er niet aan denken. Heb er ook de dossierkennis niet voor. Ik ben meer van de human interest, niet van de harde journalistiek”, vertelt ze in de Telegraaf.

Anita Witzier

Witzier vindt dat ze niet beschikt over de juiste kwaliteiten. “Ik ben geen Sven Kockelman, dat is een heel ander vak. Ik ben meer geïnteresseerd in onbekende mensen met een bijzonder verhaal. Wie ben je en wat heb je gedaan of meegemaakt?”

Anita wordt opgenomen

Toch zou je zeggen dat ze steeds serieuzere programma’s maakt. “Dat hoor ik vaker. Maar ik vind het zo’n onzin! Memories is ook een heel serieus programma met heel aangrijpende, persoonlijke verhalen. Maar omdat liefde er een grote rol in speelt, wordt het blijkbaar als luchtig amusement gezien.” Het moge duidelijk zijn: Witzier blijft human interest-programma’s maken.Reageren op dit artikel