Gerard Timmer wordt grote baas NOS

  • Geplaatst: Donderdag 25 januari
Door: Televizier.nl

SHOWNIEUWS Gerard Timmer (49) is de nieuwe baas van de NOS. Hij volgt Jan de Jong op die eind vorig jaar directeur van Feyenoord werd.

Timmer zal samen met zakelijk directeur Geert Hofman de directie van de NOS vormen. Hij begon ooit als cameraman bij Veronica, richtte in 1997 samen met Bart de Graaff BNN op en was tot 2005 voorzitter van die omroep. Na wat uitstapjes werd Timmer in 2014 directeur van BNNVARA. Die baan wordt nu tijdelijk overgenomen door Marc Adriani.

Een betekenisvolle publieke omroep

Timmer verlaat BNNVARA met bloedend hart. „BNNVARA is een geweldig mediabedrijf waar bevlogen makers en medewerkers zich elke dag tot het uiterste drijven om het publiek te inspireren, te verbazen, te laten lachen, en te informeren. Vanuit Hilversum, Amsterdam en het einde van de wereld. Zo’n bruisende omroep verlaat je niet zomaar. Om die keuze te maken, moet er iets heel bijzonders op je pad komen. Met de uitdaging die mij bij de NOS wacht, is dat het geval. Ik laat een geweldige club mensen en een prachtige, betekenisvolle publieke omroep achter.”Reageren op dit artikel