Goud blinkt in Dresden(2018)

  • 13 januari 2018, 13:50 - 14:45 uur
  • NPO 1
Kijk nu

VERSLAG Vier keer goud valt er te verdienen op de tweede dag van de EK shorttrack in Dresden. Zowel de mannen als de vrouwen rijden finales op de 500 en 1500 meter. Wie blinkt er uit, een maand voor de Spelen in Zuid-Korea?

Veel finales op de tweede dag van de Europese kampioenschappen shorttrack in Dresden. Voor zowel de mannen als de vrouwen ligt er goud klaar op de 500 meter en de 1500 m. Vooral op de kortste afstand blonk Nederland de afgelopen edities uit, met titels voor Sjinkie Knegt en Rianne de Vries.

Concurrentie

Op de EK komt de concurrentie uiteraard niet uit Azië, maar vooral uit Rusland. Een ijzersterk shorttrackland dat Nederland steevast voor zich moet dulden in het medailleklassement. Grote vraag is welke schaatsers een maand voor de Spelen al de echte topvorm te pakken hebben. Op dit moment wil niemand het achterste van z’n tong laten zien, maar aan de andere kant liggen er wel mooie Europese titels voor het oprapen in Duitsland. De NOS doet rechtstreeks verslag.

Knegt

Sjinkie Knegt is al een aantal jaren het boegbeeld van de Nederlandse ploeg. De winnaar van in totaal zes gouden EK-medailles kampt momenteel echter met een liesblessure, die hem vorig weekend tot stoppen dwong op de NK. Op de EK is hij echter gewoon van de partij. De Fries wil zoveel mogelijk racen in aanloop naar het belangrijkste toernooi van dit seizoen: de Winterspelen in Zuid-Korea.

  • Aflevering: 7/39 EK shorttrack

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag