Grande finale na roerig seizoen

  • 21 april 2017, 20:38 - 22:32 uur
  • RTL 4
Kijk nu

TALENTENJACHT Na weken van blind auditions en battles werken de kandidaten naar het hoogtepunt toe. Per coach staan twee talenten in de finale, aan het eind van de avond blijkt wie van de sterren in de dop 'The Voice' van 2017 zal zijn.

Na weken van blind auditions, klamme handjes en battles werken de overgebleven talentjes van The Voice Kids naar het hoogtepunt toe. Per coach staan er twee talenten in de finale en aan het eind van de show blijkt wie van de kids zichzelf 'The Voice' van 2017 mag noemen. Dat betekent ook meteen het einde van een roerig seizoen. Zo haalde kandidaat Jean alle kranten met zijn indrukwekkende verhaal. In de blind auditions vertelde de 14-jarige jongen dat hij uit Syrië is gevlucht en zijn vader niet meer leeft. De vork zat iets anders in de steel: Jean kwam niet uit Syrië, maar uit Libanon en zijn vader bleek nog springlevend — maar de tiener had daar geen benul van. "Voor hem is dit ook als een shock gekomen," zei een woordvoerster van de familie.

Vluchten

In een interview met Algemeen Dagblad deed Jeans moeder daarom eenmalig haar verhaal via haar woordvoerster. "Tijdens het huwelijk mishandelde de vader het gezin en vertrok hij naar Armenië met een andere vrouw, met wie hij ook trouwde. Jeans moeder heeft de kinderen hierop verteld dat hun vader dood was, dus die wisten niet beter." Jeans moeder trok in bij haar ouders in Syrië, om vanuit daar te vluchten naar Nederland. "Dus aan het verhaal wat Jean vertelde over de oversteek die hij per boot maakte, is niets gelogen." In het team van coach Marco Borsato was het zangtalent in ieder geval in veilige handen.

  • Seizoen: 6

Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag