Meer films

Gratis film: Kaddafi: our best enemy

(2011)

FILM Moammar al-Qadhafi, wiens namen op vele manieren werd en wordt geschreven, staat centraal in de documentaire Kaddafi: our best enemy van Antoine Vitkine. Bekijk de documentaire hierboven geheel gratis.

Moammar al-Qadhafi was 42 jaar lang de leider van Libië. Die periode begon op 1 september 1969 en duurde tot eind augustus 2011. Kort daarna, op 20 oktober 2011, werd hij gedood in zijn geboortestad Sirte. Over deze leider gaat de documentaire Kaddafi: our best enemy, maar vooral gaat dit werk van Antoine Vitkine over het pact dat het Westen met de dictator onderhield. Daarmee heeft de documentaire veel weg van een politieke thriller.

'Lang op dit moment gewacht'

De Libische 'premier' Mahmoud Jibril bevestigde kort na zijn overlijden de dood van Kadaffi. "Op dit moment hebben we lang gewacht. Kaddafi is gedood", sprak hij. Hij zei verder dat een kogel in zijn hoofd hem fataal was geworden. De dood van Kadaffi was aanleiding voor vele feesten in Libië.

Gratis film

De documentaire Kaddafi: our best enemy zie je hierboven helemaal gratis. Pak daarom popcorn, wat te drinken en geniet van deze politieke thriller.

Gratis film: Kaddafi: our best enemy


Regisseur:

Antoine Vitkine

Lengte:

94 minuten

Categorie:

Documentaire


Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag