Gruwelijke vondst in Flikken Rotterdam(2017)

  • 13 oktober 2017, 20:45 - 21:40 uur
  • NPO 1

MISDAADSERIE Rechercheurs Stan en Lieve doen in Flikken Rotterdam een gruwelijke ontdekking in een vrachtwagen, die leidt naar een bende mensensmokkelaars. Collega Esther twijfelt over haar belofte om te stoppen met werken. Ze neemt Dries in vertrouwen.

Rechercheur Esther moet stoppen met haar politiewerk in Flikken Rotterdam. Dat is tenminste de afspraak met haar echtgenoot als ze een gezin beginnen. Maar Esther twijfelt ernstig en ze stort haar hart uit bij partner Dries. Collega’s Stan en Lieve doen een lugubere vondst in een verlaten vrachtwagen, die leidt naar een bende mensensmokkelaars.

Waargebeurd

In hun jacht op de verdachten zetten de twee ook hun eigen leven op het spel. Dit is een van de zaken in dit seizoen die zijn gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Voor actrice Maryam Hassouni (Lieve) was dat wel even slikken. “Je denkt soms: hoe kan een schrijver zoiets gruwelijks verzinnen. En dan zegt de aanwezige rechercheur op de set: 'Nee hoor, dit heb ik zelf meegemaakt.' Dat is behoorlijk angstaanjagend.”

Ruige variant

Zoals de naam al doet vermoeden is Flikken Rotterdam een variant op de oorspronkelijke (Nederlandse) versie die zich afspeelt in Maastricht. De Rotterdamse serie is een stuk ruiger, volgt twee rechercheursteams en kent minder aandacht voor liefdesperikelen. In dit tweede seizoen zijn alle personages uit de eerste reeks teruggekeerd, inclusief de door Huub Stapel gespeelde officier van Justitie Hein Berg.

  • Regisseur: Pieter Walther Boer, Pieter van Rijn
  • Acteurs: Ilias Addab, Lard Adrian, Anton de Bies, Pepita Steins Bisschop, Bram Blankestijn
  • Aflevering: 5/10 Claustrofobia

Reageren op dit artikel