Handbalsters herstellen zich na WK-nederlaag

Kijk nu

NET GEMIST De Nederlandse handbalsters hebben zich op het WK-handbal knap gerevancheerd van de eerdere nederlaag tegen Zuid-Korea op zaterdag. Op zondag won de ploeg van bondscoach Helle Thomsen met klinkende cijfers van China: 40-15.

De openingswedstrijd op het WK-handbal in Duitsland werd nipt verloren van Zuid-Korea met 22-24. Een valse start, maar Oranje revancheerde zich met ruime cijfers van China. Uitblinkers aan de Nederlandse kant waren Angela Steenbakkers, Angela Malestein en Estavana Polman. Zij maakten ieder vijf doelpunten.

Jesslynn 

Estavana Polman werd na de wedstrijd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. Daar was ze blij mee, maar nog blijer was ze met de winst op China en de bijbehorende twee punten. “Het was een belangrijke zege om weer terug te komen in het toernooi. We moeten dit doorzetten naar de wedstrijd tegen Kameroen.” Estavana (25) is een half jaar geleden moeder geworden van de kleine Jesslynn. “Als je je goed voelt, dan speel je ook goed.” Baby Jesslynn is altijd dichtbij mama Estavana: “Eerst mijn shake drinken, wat eten, uitlopen en dan vanavond nog even knuffelen met de kleine!”


Groep D 

Nederland staat nu met twee punten op een derde plek in groep D. De eerste vier landen gaan door naar de achtste finales. De volgende wedstrijd voor de handbalsters is dinsdag om 15:30 uur tegen Kameroen. Na het Afrikaanse land volgen nog gastland Duitsland en Servië.Reageren op dit artikel

Tips voor vandaag