Hans Dorresteijn vreest voor einde Baardmannetjes

  • Geplaatst: Woensdag 19 juli
Door: Televizier.nl

AMUSEMENT Vrijdag begint een nieuw seizoen van het humoristische natuurprogramma Baardmannetjes, waarin de heren voor het eerst ook in de stad vogels spotten . ‘Baardmannetje’ Hans Dorresteijn (77) denkt dat dit seizoen wel eens de laatste zou kunnen zijn. 

In de vorige reeksen doken Hans Dorresteijn en vogelkenner Nico de Haan alleen Nederlandse natuurgebieden in, maar nu begeven ze zich ook binnen de bebouwde kom. Hans vermoedt dat deze nieuwe toevoeging wel eens het einde van Baardmannetjes kan betekenen: ‘‘Misschien stoppen ze hierna wel ermee, dat is wel vaker zo als er met de formule wordt gesleuteld’’, vertelt de schrijver in de Telegraaf.

Rail Away

Hans had gehoopt dat hij en Nico alleen in de natuur konden blijven, al is de nieuwe formule waarschijnlijk wel een succes: ‘‘Iedereen verzekert mij dat het eindproduct wederom geslaagd is. Maar als je kijkt naar een programma als Rail Away, daar is nog nooit iets aan veranderd en dat vind ik prima. Ik hou niet zo van dat gemorrel; never change a winning team."

Kraaien

De schrijver spot dus liever vogels in de natuur dan in de stad, want tussen de flora en fauna zijn vaak de meest bijzondere te vinden: "Ik zou liever uit de bebouwing weg zijn gebleven, dit is geen verbetering. Als je in de natuur op zoek gaat naar de slechtvalk en je vindt ’m niet, kom je nog tal van andere interessante vogels tegen. In de stad blijft het dan meestal beperkt tot duiven en kraaien en sta je aan het einde van de dag alsnog met lege handen.’’

Krakeenden

Gelukkig mochten de heren voor dit seizoen nog steeds in de natuur vertoeven: ‘‘In Rotterdam zagen we een opeenstapeling van bijzondere vogels bij een onooglijk plasje met wat omgevallen bomen, net buiten de stad. Krakeenden, blauwborstjes en baardmannetjes, waar we naar vernoemd zijn.’’

De heren gaan soms ook op zoek naar bevers: 

Baardmannetjes is vanaf vrijdag 21 juli om 21.15 uur te zien op NPO 2.  Reageren op dit artikel