Hansje Bunschoten (59) overleden

  • Geplaatst: Maandag 2 oktober
Door: Televizier.nl

INFORMATIEF Hansje Bunschoten is zondag overleden aan de gevolgen van kanker. De oud-zwemster,  presentatrice en regisseur werd slechts 59 jaar oud.

Vorig jaar vertelde ze in het televisieprogramma Maskers af dat ze tumoren in haar hoofd had met uitzaaiingen in haar lichaam en dat ze niet lang meer te leven had. 

Olympische Spelen

Hansje Bunschoten werd begin jaren zeventig bekend als zwemtalent. Al op haar dertiende zwom ze Europese records op de 400 en 800 meter. Op de Olympische Spelen in München in 1972 haalde ze vijf Olympische finales. Toen daarna haar moeder Wil ernstig ziek werd, zette Hansje haar zwemcarrière op een laag pitje. Moeder Wil stierf in 1976 waarna Hansje helemaal stopte met zwemmen.

De Liefde

Ze bleef wel betrokken bij de sport. Als regisseur bij Studio Sport en commentator bij de Olympische Spelen van 1992 (Barcelona) en 1996 (Atlanta). Ze was ook nog eindredacteur bij De rijdende rechter en presenteerde het programma De liefde.

Samen janken

In het AD zei ze vorig jaar dit over haar naderende dood: „Ik denk wel na over een feest op de dag dat we met de huisarts hebben afgesproken dat het klaar is. Lief en leed delen. Samen janken, juichen en zingen. Dat iedereen speecht voor mij, wat ze op mijn begrafenis gaan zeggen. Dat wil ik vóóraf horen.”Reageren op dit artikel