Hardwerkende regisseur Woody Allen geeft kijkje in leven(2012)

  • 13 augustus 2017, 22:30 - 00:20 uur
  • Canvas
Kijk nu

PORTRET Altijd al willen weten hoe regisseur Woody Allen sinds de jaren 60 zo’n 50 films produceert? In Woody Allen: A documentary volgt de kijker de man en leert de kijker meer over al zijn films.

Het leven van Woody Allen heeft nooit echt rust gekend. Beginnend als schrijver van grappen voor cabaretiers en later zelf als stand-up comedian, kwam hij terecht in de film- en tv-wereld. Sindsdien maakte hij zo’n beetje ieder jaar wel weer een nieuwe film. Met maar liefst vier Oscars op zijn naam en 50 films verder, maakt hij op 80-jarige leeftijd nog steeds ieder jaar een nieuw script en een nieuwe film.

Woody Allen

Woody Allen: A documentary krijgt een cameraploeg volledige toegang tot zijn persoonlijke en professionele leven. Filmmaker Robert B. Weide gaat langs het levensverhaal van deze regisseur aan de hand van zijn eerdere films. Hij interviewt mensen met wie hij samen heeft gewerkt, maar ook familie, om alles te weten te komen.

Chronologisch

Zijn filmografie bestaat uit veel klassiekers, maar ook een boel die de meesten niet kennen of zijn vergeten. Zij worden behandeld op chronologische volgorde, waardoor de invloeden en inspiraties van Woody Allen ook duidelijk worden. Woody Allen: a documentary is een lofprijzing van zijn werk en geeft een inkijkje in wie hij echt is en wat zijn harde werk voorstelt.

  • Regisseur: Robert B. Weide
  • Scenario schrijver: Robert B. Weide
  • Componist: C.J. Carpenter, Vince Tennant, John Warrin
  • Acteurs: Woody Allen, Letty Aronson, Marshall Brickman, Josh Brolin, Dick Cavett

Reageren op dit artikel
Meer video's van Canvas

Tips voor vandaag