Het einde nadert voor Anita wordt opgenomen(2017)

  • 19 juni 2017, 21:25 - 22:20 uur
  • NPO 1
Kijk nu

REPORTAGESERIE Het team van de afdeling geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht ontvangt Anita Witzier in deze slotaflevering. Ze ziet ter plekke dat de medewerkers ieder dubbeltje om moeten draaien voor goede zorg.

Het team van de afdeling geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht ontvangt Anita Witzier in het slot van Anita wordt opgenomen. Nooit eerder stond ouderenzorg zo in de belangstelling als het afgelopen jaar. Anita: "De keuzes in de zorg zijn vaak ook maatschappelijke keuzes. Neem de discussie over het zelfgekozen levenseinde. Daar hebben de mensen in de zorg direct mee te maken."

Geld smijten

Anita begon deze serie op een afdeling neonatologie en eindigt bij geriatrie, waarbij duidelijk wordt dat de budgetten tussen die twee disciplines nogal verschillen. Anita: "Bij neonatologie vertelt een arts me dat het geld daar bij wijze van spreken tegen de plinten klotst, terwijl zijn collega bij geriatrie elk dubbeltje moet omdraaien. Dat is een rare verhouding."

  • Seizoen: 3
  • Aflevering: 6/6 Geriatrie Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht

Reageren op dit artikel